Jūs esate laukiami!

The Beach (2000) / Paplūdimys



Aprašymas
Leonardo DiCaprio - šįkart jaunas nuotykių ieškotojas Richardas, kuriam modernios technologijos amžiuje kilo noras rasti kažką TOKIO nerealaus ir nepakartojamo..
Galbūt rojų žemėje… Būtent dėl šios priežasties jis atvyksta į Tailandą.

Richardas klaidžioja Bankoko gatvėmis, užsuka į kino teatrą, keletą naktinių barų, tačiau tikrų pramogų nesuranda. Jis grįžta į pigų apšiurusį viešbutį ir klausosi iš gretimo kambario sklindančių meilės garsų. Po kelių akimirkų jaunuolis atkreipia dėmesį į klaikų riksmą koridoriuje. Pravėręs duris, Richardas sutinka keistą skustagalvį tipą, vardu Daffy (Robert Carlyle), kuris atrodo gerokai padauginęs narkotikų ir alkoholio.

Naujasis pažįstamas sunkiai suprantamu škotišku akcentu pradeda paistalioti, kad jis žinąs vieną vietą, kur galima rasti labai įspūdingą ... kekšę ("bitch"). Iš tolesnio pokalbio Richardas pradeda suprasti, kad kalbama ne apie laisvo elgesio merginas, o apie saulėtą paplūdimį ("beach"). Pasak Daffy, tai tokia vieta, kurią galima pavadinti rojumi: aukštų uolų juosiamas auksinio smėlio paplūdimys, daugybė tropinių augalų, skaisčiai mėlynas vanduo ir nesibaigiančios pramogos. Būtent tai, apie ką mąstė Richardas…

Anksti ryte vaikinas ant savo kambario durų randa žemėlapį, vedantį į paslaptingąjį paplūdimį, apie kurį visi kalba, bet nežino kaip ten nukeliauti. Tačiau padėkoti naktiniam pašnekovui jaunasis keliautojas jau nebespėjo. Vos tik užsukęs į kambarį, Richardas pastebi kruvinas sienas, išmėtytas šiukšles ir Daffy lavoną. Matyt, narkotikų padauginęs keistuolis paskubėjo išvykti į tikrą Rojų.

Po apklausos policijoje Richardas pradeda ruoštis kelionei ir pasikviečia porelę jaunų prancūzų iš to pačio kambario, kur naktį sklido meilės garsai. Žavioji Francoise (Virginie Ledoyen) ir jos draugas Etienne'as (Guillaume Canet) neatsisako pagundai sudalyvauti paslaptingojo paplūdimio paieškose. Jie atranda Rojų ir atsiskyrusią nuo pasaulio nedidelę bendruomenę, tik ten jų laukia nė kiek išsvajotas pramogas neprimenantys dalykai…Rojus žemėje tikrai netobulas…Tarpusavio konfliktai, pavydas, tragiški įvykiai ir Richardo svajonė pamažu virsta tikru košmaru, rojus – pragaru… Ir norisi tik vieno – pabėgti, tačiau tai nėra taip paprasta…

Paslaptingame laukinės nepakartojamo grožio gamtos kampelyje, ant balto, saulėje tviskančio smėlio liejasi kraujas…

Imdb (6.3/10) Nuoroda į Imdb